70 25 12 05

Folinsyre forhindrer måske blodpropper

Folinsyre kan normalisere blodets størkningsevne hos patienter, der har forhøjet homocystein i blodet. Det viser en undersøgelse, som en forskergruppe fra Skejby Sygehus har fået offentliggjort i tidsskriftet Journal of Nutrition.

Homocystein er en aminosyre, som findes i blodet hos alle mennesker. Forhøjet mængde af homocystein i blodet er kendt for at øge risikoen for blodpropper, fordi det ændrer blodets størkningsevne. Forhøjet homocystein sættes også i forbindelse med Alzheimers sygdom og graviditetskomplikationer som svangerskabsforgiftning og nedsat fostervækst.

Det er tidligere vist, at homocystein-niveauet i blodet kan sænkes eller normaliseres ved at behandle med folinsyre. I undersøgelsen påviste forskergruppen fra Skejby Sygehus, at den ændrede størkningsevne hos personer med forhøjet homocystein kan normaliseres ved behandling med folinsyre. Dermed kan et simpelt folinsyretilskud måske være med til at forebygge blodpropper i hjerte og hjerne, Alzheimers og graviditetskomplikationer.

Journal of Nutrition2005,‑ 135: 7836‑4()

 

 


 


 

The Ascorbate Effect
Højvarmebehandling